Om psykoterapi ved Monica

Individuel terapi

Par terapi

Familie terapi og gruppeforløb

Drømmer du om en hverdag, hvor du oplever lethed og mere overskud. En hverdag hvor du godt må være til, og føle, at du er ok som den du er.

Være den du er?

Måske genkender du følelsen af hele tiden, eller i hvert tilfælde ofte, skulle gætte hvad de andre forventer af dig. Det er som om du konstant er på udkig efter hvor den næste fordømmelse lure. Hvem, hvad, hvor kommer det fra.

Det kan også være dit barn der har det sådan. Eller dig selv.
Jeg arbejder meget med børn og unge. Særligt mine angst forløb med børn og unge har jeg et stort hjerte for. Jeg ved hvor meget det betyder for dem, at der er en som forstår dem, og hjælper deres forældre med at forstå dem og til bedre at hjælpe dem.

Børn der er ængstelige eller føler angst, føler sig ofte ikke gode nok. Min erfaring er at alle der føler angst har et lavt selvværd. Derfor er det for mig  vigtigt at arbejde med selvværdet, da det skal være fundamentet for at overvinde angsten. Det er desværre ikke alle steder der er plads til børn, der kæmper en kamp med angst. Men her kan du som forældre virkelig gøre en stor forskel og hjælpe dit barn, med noget der ellers kan fylde resten af deres liv. 

Hvad er angst?

Det er et rigtig godt spørgsmål. Og jeg kommer til, at tænke på engang hvor jeg spurgte et 9 årigt barn, hvordan føles det når du er bange?

"Jeg får ondt i maven og har svært ved at trække vejret. Nogle gange bliver jeg også svimmel og får kvalme. Alt hvad jeg ellers plejer at synes om, forsvinder, ligesom jeg selv for lyst til at forsvinde. Jeg kan ikke overskue noget og føler mig helt alene og helt forkert. " 

Der måtte jeg lige selv trække vejret en ekstra gang. Holde en lille mental pause imens han sad der og legede på gulvet.

De ord denne dreng lige havde sagt, dækkede så utroligt godt. Det der er så svært for andre at forstå og forklare. Det han sagde, var så fint og tydligt lige der, midt i hans leg. Det ramte mig, for jeg kendte præcis til den følelse.

Der er mange former for angst men samlet for dem alle er en følelse af at være styret af noget man ikke selv kan styre og en følelse af ikke at slå til og være god nok.

Angst er en naturlig følelse som vi alle kender til og i mange tilfælde noget der beskytter os fra noget der er farligt for os. Når angsten styrer forhindrer den os i at gøre de ting vi i virkeligheden ville gøre hvis ikke vi var angst. Hos mig kan dit barn og du få hjælp, så det igen er dig der styrer angsten og ikke omvendt. Du lærer at at bliver "venner med" angsten og lære at bruge den som en styrke. 

Angst er en følelse og kan gå over. 

Angsten gør ikke forskel

Om du er barn, ung, gammel eller midt i mellem, så er det utroligt svært, selv at håndtere uden gode redskaber, nærvær og forståelse fra en erfaren psykoterapeut.
Jeg ved det, for jeg har selv været der. Jeg har selv været ramt, rystet og rørt og været heldig at få hjælp. Jeg har igennem min uddannelse som psykoterapeut, arbejdet indgående med emnet. Jeg har fået gode redskaber der hjælper dem der føler angstens indgribende kvælende greb.

Angst og lavt selvværd

Ikke alle med lavt selvværd føler angst men alle der føler angst har jeg erfaringer med at de har et lavt selvværd. Her ikke at forveksle selvværd med selvtillid. Vi kan sagtens have masser af selvtillid, som gør os sikre på en masse vi kan og gør men selvværd, handler om måden du har det med det hele på og ikke mindst måden dit forhold til dig selv er. Selvværd handler kort om måden vi har det med os selv på uden at vurdere eller måle os med noget men en indre følelse på at være den vi er og føle os ok, uden at skulle præstere noget eller være andet end den vi allerede er. 

Min erfaring er at alle med angst har stor gavn af sideløbende at arbejde med selvværdet, samtidigt med at lære at håndtere sin angst. Resultatet af det er et langvarigt venskab med sig selv, som gør at man oplever mere styrke og fundament i sig selv til at klare alle livet udfordringer - også angst!

Det handler ikke om hvad vi oplever, men måden vi forholder os til det vi oplever!

Hvordan er det at gå i terapi ved mig?

I terapien ved mig, vil du opleve, at der er plads til hvordan du har det den enkelte dag og hvem du er. Der er plads til, at du føler magtesløshed, stress og angst. Det gælder også hvis du er forældre til det barn som er i et terapiforløb ved mig. I hånd med angst, går ofte følelsen af stress og nedtrykthed. Måske endda depression. 

Jeg oplever nemlig tit, at forældre kan føle samme stress, nedtrykthed og angst som deres barn. Stress over at skulle finde på strategier for hvordan du hjælper dit barn bedst muligt gennem dagen og de ting barnet skal. Magtesløsheden over ikke at kunne få følelsen af at gøre det rigtige og bedste for barnet samt skyld over ikke at slå til som forældre. Måske du selv kender til at bekymre dig meget eller føle dig angst.
Her er der også plads og hjælp til dig. 

Der er plads til at vi sammen finder ud af, hvordan du undgår at skulle “overleve”. Her er du ikke alene og hvis du har brug for det, så er her rum til, at du kan få en pause. En pause hvor du prøver at være fri imens jeg holder og passer på din angst, stress og nedtrykthed imens. Et rum hvor du kan stresse af og møde det, der gør at din nedtrykthed og bekymringer fylder for meget.

At holde din angst er selvfølgelig en metafor, men klienter oplever ikke sjældent, at det er sådan det føles at være i terapi ved mig.

"Det sætter dem fri til, at være den de oprindelig er og blive set"

Genkender du de ting, jeg har skrevet lidt om her. Eller måske bare noget af det, så er du ikke alene. Der er mange der føler stress, angst og nedtrykthed/depression. Du er meget velkommen til at tage en uforpligtende snak med mig. Jeg vil gerne hjælpe dig, så du kan gå fra at overleve til at begynde at leve og mærke livet for det, som det også indeholder.

Og ja, det er faktisk ret fedt og det kan jeg sige, for jeg har selv gået vejen. Skal du med?

Kærlig hilsen

Monica

Udtalelser

Det har været en kæmpe aha oplevelse at se hvordan bitte små sproglige ændringer vi har lært, kan gøre hele forskellen i en given situation for vores datter.

Hvilke indvendinger/forbehold havde I før I startede psykoterapi som kunne have afholdt jer fra at købe terapi ved mig?

Vi henvendte os i første omgang fordi vi havde brug for redskaber til at hjælpe vores datter. Bekymringen var selvfølgelig om det var den rigtige vej at gå.

Hvordan var det, før I købte terapisessionerne ved mig?

Vi havde en datter med meget hovedpine, migræne og generel mistrivsel. Vi har haft fokus på migrænen igennem lægen, medicin mv. Vi så bare aldrig en bedring.

Da vi oplevede at vores datter fik det sværere og sværere psykisk følte vi at der var brug for at kigge på den generelle trivsel. Vi undersøgte forskellige muligheder og Monica var en af en af de behandlere vi fik anbefalet. Vores første tanke var at vi som forældre skulle til samtale først for at fortælle hvad vi oplever, herefter tænkte vi at vores datter skulle fortsætte.

Forløbet blev dog helt anderledes, det blev 10 gange samtaler med os som forældre og med fokus på redskaber til os, så vi kan løse problematikkerne sammen med vores datter.

Hvad er den største forandring som terapisessionerne har givet jer?

Den største forandring har været at vi nu tror på at vi gør det rigtige, vi har fundet en fælles måde at tackle de udfordringer vores datter har på.

Det betyder at vi ikke skifter kurs i hvad vi siger og gør fordi vi føler os i vildrede og magtesløse.

Hvilken ene ting, synes I, har været allermest fantastisk ved terapien?

Det har været en kæmpe aha oplevelse at se hvordan bitte små sproglige ændringer vi har lært, kan gøre hele forskellen i en given situation for vores datter.
At et forløb for os som forældre kan hjælpe så meget for vores datter – som ikke engang ved at vi har været afsted, det er ret interessant.

Hvad har givet jer konkret?

Vi har fået en masse værktøjer vi har kunne bruge direkte. Disse er givet udfra helt specifikke situationer vi har stået i, altså noget vi direkte har kunne bruge hjemme hos os selv.

Hvad har det givet jer personligt

For os har det været med til at give en stor ro og selvtillid i forældrerollen. Vi tror på vi gør vores bedste nu – og signalerer derved også denne ro overfor vores datter.

Vi har desuden fået en grundlæggende forståelse for hvad angst er for en størrelse, og hvordan vi bedst støtter vores datter når det hele bliver for meget.

Er der en særlig ting I vil tilføje og fremhæve?

Monica er utrolig behagelig at snakke med, hun har opfattet tingene før de er fortalt. Hun har en imponerende forståelse for vores datter trods hun aldrig har mødt hende.

Til hvem vil I anbefale et forløb hos en Monica og angstbehandling til? Og hvorfor?

Vi vil til enhver tid anbefale alle et forløb hos Monica – både forældre der står med diverse problematikker hos deres børn. Eller til folk som selv lider af angst, dårligt selvværd eller andet.
anonym
user-image

Et godt redskab jeg bruger nu, er at lade det som er svært være der, ikke lade det passere, giv det omsorg.

Hvilke indvendinger/forbehold havde du før du startede psykoterapi som kunne have afholdt dig fra at købe terapi ved mig?

Jeg havde svært ved at åbne op og ”face” det der var svært, orkede det ikke, der var meget der var svært.

Hvordan var det, før du købte terapisessionerne ved mig?

Angst = social angst, panikangst, OCD, ikke deprimerende men nedtrykt, Fysisk ubehag.

Hvad er den største forandring som terapisessionerne har givet dig?

At se på mig selv kærligt, også når det er værst. At det er okey – jeg er ok, også med det der ikke er ”rigtigt”

Hvilken ene ting, synes du, har været allermest fantastisk ved terapien?

At være mere kærlig mod mig selv, også når jeg har det skidt. Det er noget jeg først har lært nu. En meget vigtig ting. At snakke pænt til mig selv.

Hvad har givet dig konkret?

Et godt redskab jeg bruger nu, er at lade det som er svært være der, ikke lade det passere, giv det omsorg. Det kunne jeg slet ikke før. Alt ubehag skulle væk med det samme.

Hvad har det givet dig personligt

Det giver både ro, tryghed og nedsættelse af mine fysiske symptomer – ikke konstant at skulle fjerne mig fra ubehag -men i stedet øve mig i at være med det der er!

Til hvem vil du anbefale Monica og psykoterapi til? Og hvorfor?

Jeg vil anbefale Monica hvis jeg hører eller taler med andre der har haft det ligesom jeg <3
I vores sessioner er der kommet redskaber op jeg stadig øver og bruger, og gamle oplevelser og mønstre fortsætter langsomt med at opløse sig i min krop.

anonym
user-image

hun er knusende dygtig til det hun gør...

Hvilke indvendinger/forbehold havde du før du startede psykoterapi som kunne have afholdt dig fra at købe terapi ved mig?

Jeg havde ingen bekymringer, forbehold eller lignende, regnede med at psykoterapi var det rigtige for mig, blev anbefalet Monica af en ven.

Hvordan var det, før du købte terapisessionerne ved mig?

Efter blodprop i hjertet, som følge af bla. stress fik jeg angstanfald.

Hvad er den største forandring som terapisessionerne har givet dig?

Redskaber til at håndtere angsten, kroppens signaler og komme fri for den helt utrolige dårlige psykiske tilstand jeg var i.

Hvilken ene ting, synes du, har været allermest fantastisk ved terapien?

Uha svært at sige, men Monica formår virkelig bare at sætte de rigtige ord på og forklarer hvordan tingene hænger sammen, de ting man tænker og siger og derved havnede hvor jeg var.

Hvad har det givet dig personligt

Altid et svar på problematikkerne & redskaber (angst, stress mest min udfordringer)

Til hvem vil du anbefale Monica og psykoterapi til? Og hvorfor?

Alle med lidt ondt i livet af forskellige årsager, skilsmisser, sygdom, dødsfald, angst, traumer, mindre selvværd depression osv
….bare fordi Monica er så livsbekræftende ikke mindst hendes skønne smil, jeg følte mig tryg ved hende fra start, tænker bare hun er knusende dygtig til det hun gør, hun formår at få en ud igen på rette spor, med rigtige gode værktøjer jeg tar med mig ud i livet, tænker jeg altid ved vende tilbage for lige at få et lille (service) indimellem hos Monica TAK ♥️

Lykke Gitte Kragh Petersen
user-image
Stine Hansen

"Jeg kan kun anbefale Monica Breitenstein hvis du har udfordringer her i livet. Jeg er så glad for at jeg valgte at starte i forløb hos Monica. Ved hjælp af spejling og samtaleterapi har monica hjulpet mig med at finde mit fundament tilbage i livet og ved at vise mig at de tanker og handlinger som jeg har valgt at tro på det meste af mit liv og som har gjort at den angst jeg havde som barn har udviklet sig til angstanfald speciel når jeg køre bil alene, er ved at forsvinde. Jeg er ved at finde ud af hvem jeg er og hvad jeg vil i mit liv. Være herre i mit eget liv og min egen bedste ven. Tak for dig Monica❤️"

Christina & Martin

Hvilke forbehold havde I før I startede ved Monica?

"Hvad nu hvis kemien mellem terapeut og mig/os ikke er der? Terapi er bare en sludder for en sladder."

Hvordan var det før terapien?

"Udfordringer med kommunikation mellem partner/børn, hvilket skabte unødige diskussioner. Unødige bekymringer."

Hvad er den største forandring?

"Assertiv kommunikation. Bliv på egen banehalvdel. Større indsigt. Monica har lært mig/os at tale ud fra jeg føler, jeg oplever, jeg mærker."

Hvilken ene ting, synes du har været allermest fantastisk?

"Monica opdager de mest utrolige ting imellem linjerne i samtalerne og samler det op på en fantastisk måde. Hun stiller de gode spørgsmål, der giver det stof til eftertanke man har brug for, for at minimerer unødige bekymringer og konflikter som familie."

Hvad har det givet dig personligt?

"Ro"

Til hvem vil du anbefale Monica og psykoterapi til?

"Alle der har brug for at få afmonteret bekymringer, uro, frustrationer og des lige. Monica er den ven alle bør have, når man har brug for et godt råd, en at spille bold op af. Hun stiller de gode og ikke mindst rigtige spørgsmål. Monica er yderst nærværende og professionel, men deler gerne ud af sig selv på en konstruktiv måde.

Vi kører som par lidt over 200 km for at være i terapi hos Monica i ca. 90 minutter, og det er alle kilometerne værd. Vi gør det gerne igen og gør det i øvrigt fortsat."

Leder du efter en tid?